• 15 Μαΐου, 2023

Ένα υπέροχο ρεσιτάλ κλασικής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο

Ένα υπέροχο ρεσιτάλ κλασικής μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο

Ένα υπέροχο ρεσιτάλ κλασικής μουσικής είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαΐου στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Αλμυρού.

Αποτέλεσε την έναρξη του κύκλου συναυλιών «Μουσικός Μάιος» που για πρώτη φορά πραγματοποιείται τη φετινή χρονιά και οι καθηγήτριες του Ωδείου φιλοδοξούν να καθιερώσουν σε ετήσια βάση. Το απόγευμα της Κυριακής λοιπόν, δύο διακεκριμένοι μουσικοί έπαιξαν έργα γνωστών συνθετών, έργα κλασικού, ρομαντικού, σύγχρονου και τζαζ ρεπερτορίου. Η Κάτια Τζιουμάκη στο πιάνο και ο Στέλιος Κοτρώτσιος στο κλαρινέτο, καθηγητές μουσικής με πλούσιο βιογραφικό και σημαντική καλλιτεχνική δράση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου στο Ωδείο θα παρουσιαστούν δύο συναυλίες από τους μαθητές με ώρα έναρξης των εκδηλώσεων στις 18:30, ενώ η τελευταία συναυλία του «Μουσικού Μαΐου» θα γίνει την Κυριακή 28 του μηνός με τον διεθνούς φήμης δεξιοτέχνη βιολοντσελίστα Μιλτιάδη Κασσάρα. Στη συναυλία αυτή, το πρόγραμμα θα ανοίξουν με τέσσερα έργα οι καθηγήτριες του Ωδείου, Φρόσω Γαρδικλή και Μαριάννα Σαμαρτζή.

Όπως μάς επισήμανε η κα Γαρδικλή, «η αρχή των συναυλιών έγινε με δύο καταξιωμένους και πολυτάλαντους καλλιτέχνες που ήρθαν στον Αλμυρό και οι μαθητές του Ωδείου μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δουλειά τους, ενώ η συνέχεια θα δοθεί από τους ίδιους τους μαθητές. Πρόκειται για έναν κύκλο συναυλιών που επιθυμούμε να καθιερώσουμε ώστε να προάγουμε στην πόλη τη μουσική παιδεία και να καταστήσουμε το Ωδείο σε πόλο καλλιτεχνικής έλξης για τα παιδιά της ευρύτερης επαρχίας του Αλμυρού. Η κατάμεστη αίθουσα την περασμένη Κυριακή μας γέμισε με ικανοποίηση».


Σχετικά Άρθρα

Με δυο καταξιωμένους δεξιοτέχνες ανοίγει ο Μουσικός Μάιος στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Με δυο καταξιωμένους δεξιοτέχνες ανοίγει ο Μουσικός Μάιος στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2023 ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΛΜΥΡΟΥ Δύο καταξιωμένοι και πολυτάλαντοι δεξιοτέχνες μουσικοί έρχονται να ανοίξουν την…
Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμυρού

Σας  ενημερώνουμε  με ιδιαίτερη χαρά ότι  από  Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου  2022  γίνεται έναρξη εγγραφών για τη…
Απολαυστική η τελετή λήξης του Ωδείου Αλμυρού

Απολαυστική η τελετή λήξης του Ωδείου Αλμυρού

Απολαυστική ήταν η τελετή λήξης του Ωδείου Αλμυρού, που παρακολουθήσαμε την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, στον…