• 16 Μαΐου, 2023

ΔΤ του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου για την ολοκλήρωση προγράμματος με θέμα τα έμφυλα στερεότυπα «Έλα στη Θέση μου»

ΔΤ του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου για την ολοκλήρωση προγράμματος με θέμα τα έμφυλα στερεότυπα «Έλα στη Θέση μου»

Το Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου, στα πλαίσια της επικοινωνίας του σχολείου με εκπαιδευτικούς φορείς και της εφαρμογής καινοτόμων δράσεων, ολοκλήρωσε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μελετών Λαμπράκη το πρόγραμμα  «Έλα στη Θέση μου», με θέμα τα έμφυλα στερεότυπα.

Με αφορμή το πρόγραμμα οι μαθήτριες/συμμετέχουσες είχαν την τιμή και τη χαρά να υποδεχθούν στον χώρο του σχολείου την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου κ. Μαρία – Σοφία Βαΐτση την Τρίτη 9 Μαΐου 2023. Η γνωριμία τους και η συζήτηση μαζί της για τις απαιτήσεις και την πορεία μιας δυναμικής σταδιοδρομίας συνέβαλλε ουσιαστικά  στο να κατανοήσουν τις δυνατότητες αλλά και τις δυσκολίες της ανέλιξης στον επαγγελματικό στίβο, καθώς και τις απαιτήσεις του επαγγέλματός της. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για τα έμφυλα στερεότυπα στον χώρο εργασίας της και για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον δικό της επαγγελματικό κλάδο.

Επιπλέον, την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 οι μαθήτριες συναντήθηκαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Μαρία Παπαρούση και συνομίλησαν μαζί της για τα έμφυλα στερεότυπα στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποδοχής της διαφορετικότητας, καθώς και η στάση της Σχολής και των Διδασκόντων σε τέτοια ζητήματα. Επίσης, η κ. Παπαρούση πληροφόρησε τις μαθήτριες για τον κανονισμό του ιδρύματος σχετικά με θέματα ισότητας και σεξιστικών συμπεριφορών, ενώ μοιράστηκε μαζί τους την πολύτιμη εμπειρία της.

Η Διευθύντρια του Λυκείου Ν. Αγχιάλου κ. Αγ. Μαγκλάρα και οι υπεύθυνες καθηγήτριες εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στις δύο εξαιρετικές κυρίες κ.κ. Μ.-Σ. Βαΐτση και Μ. Παπαρούση για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν στα παιδιά και για την ωφελιμότατη αλληλεπίδραση μαζί τους.


Σχετικά Άρθρα

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ο Δημήτρης Τσιμπανάκος

Συνάντηση με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κ. Σωκράτη Σαββελίδη, και τις Προϊσταμένες των τμημάτων…
Βιωματικό σεμινάριο στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Βιωματικό σεμινάριο στο ΕΠΑΛ Αλμυρού

Μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης βρέθηκαν στο σχολείο του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου…
Κ. Αγοραστός: «250 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για διαγενεακά έργα εκπαίδευσης που αφήνουν πίσω τους μέλλον»

Κ. Αγοραστός: «250 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για διαγενεακά έργα εκπαίδευσης που αφήνουν πίσω…

«Επενδύουμε στην εκπαίδευση με διαγενεακά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον, έργα με προστιθέμενη αξία  για…