• 21 Μαΐου, 2023

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού υλοποιεί τη δράση «Διώνη»

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού υλοποιεί τη δράση «Διώνη»

Το πρόγραμμα «Διώνη» αφορά την πρόληψη της υγείας παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων σε μαθητές στο χώρο των σχολικών μονάδων. Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση του προγράμματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Το πρόγραμμα «Διώνη» αφορά την πρόληψη της υγείας παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με τη διενέργεια προληπτικών εξετάσεων σε μαθητές στο χώρο των σχολικών μονάδων.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος, ο Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργείας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης οργάνωσε κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Γενικό ιατρό κ. Ιωάννη Σταύρο και τους επισκέπτες υγείας κ. Ζαχαράκη Ελένη, Καλτσά Άλκηστις, Πατσίτα Ελένη και Ουζούνη Κωνσταντίνο, οι οποίοι παραβρέθηκαν στις 10/5/2023 στο Νηπιαγωγείο Σούρπης όπου και πραγματοποιήθηκαν προληπτικοί έλεγχοι παρουσία των γονέων τους σε 18 από τα συνολικά 20 παιδιά.

Ο έλεγχος αφορούσε τη λήψη ιατρικού ιστορικού, τον έλεγχο των εμβολιασμών των παιδιών μέσω των βιβλιαρίων υγείας, σωματομετρικός έλεγχος για την πρόληψη της παχυσαρκίας, έλεγχος οπτικής οξύτητας, μέτρηση αρτηριακής πίεσης και ακρόαση των καρδιακών τόνων χωρίς παθολογικά ευρήματα. Η δράση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.

*** Επίσης συνεχίζεται η δράση για τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία από τις μαίες του Κ.Υ. Αλμυρού, Γκουβελά Μαρία και Μπουκουβάλα Ευμορφία σε συνεργασία με την 5η  Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλία και Στερεάς Ελλάδος. Το θέμα της γ’ ενότητας αφορά την σεξουαλική αγωγή στα αγόρια- κορίτσια της β’ και γ’ τάξης του Γυμνασίου. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση λύνει προβλήματα που είναι κοινά σε όλους τους εφήβους και έφηβες, επομένως υπάρχει ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριών.  Αυτό καθιστά την επιτυχία του προγράμματος διότι συμβάλλει στη θωράκιση των κοινωνικών τους σχέσεων όπως επίσης στη σωματική και στην ψυχική τους υγεία.


Σχετικά Άρθρα

Αγριογούρουνο χτύπησε γυναίκα έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου!

Αγριογούρουνο χτύπησε γυναίκα έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου!

Έχουμε γράψει πολλάκις για περιστατικά με αγριογούρουνα στον επαρχιακό δρόμο της περιοχής μας, ωστόσο το σημερινό…
Πρωτόγνωρο περιστατικό: 38χρονος αυνανίστηκε μέσα στο λεωφορείο από Σούρπη προς Αλμυρό

Πρωτόγνωρο περιστατικό: 38χρονος αυνανίστηκε μέσα στο λεωφορείο από Σούρπη προς Αλμυρό

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε 38χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Σούρπης, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες του Σαββάτου 3/6/23 κι…
H παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Λίνας Φυτιλή

H παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Λίνας Φυτιλή

Την περασμένη Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, η Φιλάρχαιος…