• 24 Μαΐου, 2023

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου: Εβδομάδα πρόληψης υγείας παιδιού και εφήβου

ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ρήγα Φεραίου: Εβδομάδα πρόληψης υγείας παιδιού και εφήβου

Το ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ του Δήμου Ρήγα Φεραίου μαζί με τις Κοινωνικές Δομές (Βοήθεια στο σπίτι, Κέντρο κοινότητας του Δήμου Ρήγα Φεραίου) διοργανώνουν την Εβδομάδα Πρόληψης Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου. Οι διοργανωτές, συζητώντας με τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βελεστίνου, επέλεξαν αυτή η εβδομάδα πρόληψης να είναι πολυθεματική προσπαθώντας, έτσι, να έχουν περισσότερες ιατρικές-παραϊατρικές ειδικότητες.

Η συντονίστρια των κοινωνικών δομών, κα Χασιώτη Αντωνία αναφέρει: «Είναι σημαντικό για όλους τους πολίτες, για τους γονείς και τα παιδιά να ευαισθητοποιούνται στην αξία της πρόληψης και ελπίζουμε να  υπάρχει η ανάλογη ανταπόκριση. Η δράση αφορά όλους τους μαθητές όλων των χωριών του Δήμου μας. Οι μαθητές θα μπορούν να εξετασθούν από τους Παιδιάτρους (Αναστασίου Αναστασία, διευθύντρια Νοσοκομείου Βόλου, Λάμπρη Μαρία, παιδίατρος του Κ.Υ Βελεστίνου, Φυσικοθεραπευτές εκπρόσωποι του Συλλόγου Ν. Μαγνησίας, Ορθοπεδικό, Ιωάννη Γκότση), να συμμετέχουν στις δράσεις των  ψυχολόγων  των κοινωνικών Δομών και στα screening test των Λογοθεραπευτών (εκπρόσωποι του Συλλόγου Λογοθεραπευτών) και να συζητήσουν οι γονείς μαζί τους. Ο πνευμονολόγος Χρήστου Κωνσταντίνος θα μιλήσει στους μεγαλύτερους μαθητές για το κάπνισμα. Τα παιδιά θα μπορούν να εξετασθούν από την δερματολόγο κα Χονδροδήμου και τον Αλλεργιολόγο κ  Τάσιο. Οι κοινωνικοί λειτουργοί των κοινωνικών δομών θα συζητήσουν με τους γονείς για τα θέματα που ενδιαφέρουν για τη σύσταση μιας οργανωμένης συμβουλευτικής γονέων. Στο τέλος της εβδομάδας θα υπάρχει ενημέρωση των μαθητών από το Σωματείο κινητικά αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Για τον σωστό συντονισμό είναι απαραίτητο να κλείσουν οι γονείς ραντεβού στο τηλ 2425023794 για τις ειδικότητες που τους ενδιαφέρουν, τις ώρες και μέρες που θα βρίσκονται οι παραπάνω ειδικότητες. Ας μάθουμε στα παιδιά μας την αξία της πρόληψης για μια καλύτερη υγεία  και ας τους δώσουμε μαθήματα αλληλεγγύης και προσφοράς».

 


Σχετικά Άρθρα

Δ.Τ. Δυνατό finish για τον Κων. Μαραβέγια στο Βελεστίνο «Την Κυριακή πάμε την Ελλάδα σταθερά και τολμηρά μπροστά»

Δ.Τ. Δυνατό finish για τον Κων. Μαραβέγια στο Βελεστίνο «Την Κυριακή πάμε την Ελλάδα σταθερά και…

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου του υποψήφιου Βουλευτή Μαγνησίας Κων. Μαραβέγια: Με μια δυναμική συγκέντρωση στο Βελεστίνο ολοκλήρωσε…
Αθ. Λιούπης: «Ψηφίζουμε για τη σταθερότητα και την πορεία προς τα μπροστά» – Τελευταία ομιλία σήμερα στον Αλμυρό

Αθ. Λιούπης: «Ψηφίζουμε για τη σταθερότητα και την πορεία προς τα μπροστά» – Τελευταία ομιλία σήμερα…

«Οι εκλογές της Κυριακής είναι κρίσιμες. Ψηφίζουμε για τη σταθερότητα της χώρας, ψηφίζουμε για την πορεία…
Συνεχίζει τις περιοδείες του σε Βελεστίνο και Αλμυρό ο Αθανάσιος Λιούπης

Συνεχίζει τις περιοδείες του σε Βελεστίνο και Αλμυρό ο Αθανάσιος Λιούπης

Συνεχίζει τις περιοδείες του σε όλη τη Μαγνησία ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και…