• 25 Μαΐου, 2023

Συνάντηση εργασίας για τον Ναύσταθμο – Χατζηκυριάκος: “Προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες, σύντομα θα αρχίσουν οι παρεμβάσεις”

Συνάντηση εργασίας για τον Ναύσταθμο – Χατζηκυριάκος: “Προχωρούν γρήγορα οι διαδικασίες, σύντομα θα αρχίσουν οι παρεμβάσεις”

Στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης βρέθηκαν σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Αλμυρού κος Ευάγγελος Χατζηκυριάκος, η Αντιδήμαρχος κα Αρετή Μπέη και η γραμματέας του Δήμου κα Νίκη Κυριτσά όπου είχαν συνάντηση με στελέχη του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και του ΓΕΕΘΑ σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τον Ναύσταθμο.

Στη συνάντηση εργασίας στη ΜΟΜΚΑ ΓΕΕΘΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών), μετά από πρόσκληση του Διοικητή, Υποστράτηγου κ. Κλουβά, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η έναρξη των εργασιών στο χώρο παραχώρησης για την Ανάπτυξη Υποδομών Ένοπλων Δυνάμεων, ο καθορισμός των λεπτομερειών και το χρονοδιάγραμμα εξέλιξης του έργου.

Οι εργασίες εκ μέρους των αρμόδιων τμημάτων των Ένοπλων Δυνάμεων προχωρούν ομαλά και με ταχείς ρυθμούς, ενώ σε σύντομη δήλωσή του στον «Λαό», ο Δήμαρχος κος Χατζηκυριάκος ανέφερε πως «κάναμε μια επικαιροποίηση της παλιάς απόφασης μετά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Το έργο προχωράει γρήγορα και αρμόδια στελέχη του ΓΕΝ και του ΓΕΕΘΑ θα έρθουν στον Αλμυρό πολύ σύντομα, ίσως και την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να αρχίσουν οι παρεμβάσεις στην περιοχή στις αρχές Ιουνίου».

Θυμίζουμε ότι στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού καθόρισε τους όρους παραχώρησης της έκτασης στο Τσιγγέλι ως εξής: Παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος η αποκλειστική χρήση γεωτεμαχίων, με εμβαδόν 21.614,00τμ και 50.867,04τμ, τα οποία βρίσκονται εκτός ορίων οικισμών στη θέση «ΤΣΙΓΓΕΛΙ» ΕΥΞΕΙΝΟΥΠΟΛΗΣ Δ. ΑΛΜΥΡΟΥ και εντός γενικού πολεοδομικού στοιχείου Αλμυρού (ΦΕΚ 340/Δ/24-6-2020 στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για λόγους εθνικής άμυνας και συγκεκριμένα για την ανάπτυξη Υποδομών Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιοχή «Τσιγγέλι» Δήμου Αλμυρού.

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται στα πέντε έτη και αρχίζει από την επομένη υπογραφής του συμφωνητικού παραχώρησης. Εντός των πέντε ετών, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού, οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει τις οριστικές μελέτες/ μελέτες εφαρμογής. Μετά τη γνωστοποίηση στο Δήμο της ολοκλήρωσης των οριστικών μελετών/μελετών εφαρμογής οποτεδήποτε εντός της χρονικής διάρκειας της παραχώρησης, τα δύο μέρη δεσμεύονται να προβούν σε τροποποίηση του παρόντος όρου με την παραχώρηση των γεωτεμαχίων επ’ αορίστου χρόνου. Στην περίπτωση αυτή, τα δύο μέρη οφείλουν να τηρήσουν τις διατάξεις της οικείας νομοθεσίας περί παραχώρησης ακινήτου για χρονικό διάστημα πέραν των εννέα ετών.


Σχετικά Άρθρα

Αγριογούρουνο χτύπησε γυναίκα έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου!

Αγριογούρουνο χτύπησε γυναίκα έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου!

Έχουμε γράψει πολλάκις για περιστατικά με αγριογούρουνα στον επαρχιακό δρόμο της περιοχής μας, ωστόσο το σημερινό…
Πρωτόγνωρο περιστατικό: 38χρονος αυνανίστηκε μέσα στο λεωφορείο από Σούρπη προς Αλμυρό

Πρωτόγνωρο περιστατικό: 38χρονος αυνανίστηκε μέσα στο λεωφορείο από Σούρπη προς Αλμυρό

Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκε 38χρονος αλλοδαπός, κάτοικος Σούρπης, ο οποίος συνελήφθη βραδινές ώρες του Σαββάτου 3/6/23 κι…
H παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Λίνας Φυτιλή

H παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Λίνας Φυτιλή

Την περασμένη Κυριακή, 28 Μαΐου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, η Φιλάρχαιος…